Csomagküldés futárszolgálat

Fulfillment és RCL – a logisztika új irányzatai

 

A 21. század kereskedelme gyorsabb, mint korábban valaha. A webáruházak, az online kereskedelem lehetővé tette, hogy bármikor, bárhonnan és lényegében bármit azonnal megvehessünk, ha vásárlókként ülünk a számítógép elé, még akkor is, ha a terméket külföldön árulják. Ugyanígy lehetséges az is, hogy kereskedőként mindent elérhetővé tegyünk vásárlóinknak.

Ez a felgyorsult technológia még az eddigieknél is precízebb és összetettebb logisztikai szolgáltatásokat követel meg, és a dinamikusan fejlődő webáruházak már nem saját maguk oldják meg a logisztikájukat, sőt, a csomagküldést sem egy pusztán csomagszállítást végző futárszolgálatra bízzák. Egy fulfillment center vagy fulfillment szolgáltató – mint például a Complexpress Logisztikai Kft. – olyan logisztikai vállalatot jelöl, amely átveszi a webáruház tulajdonosoktól és egyéb online kereskedelemmel foglalkozó vállalatoktól a teljes logisztikai folyamatot, ezáltal kiszervezésre kerül az értékesített termékek raktározása, csomagolása és kiszállítása. Hogy miért? Egyszerűen így hatékonyabb. Időben és pénzben is, hiszen szakemberek végeznek minden folyamatot. Egy ilyen szolgáltatás óriási terhet vesz le a webáruházak üzemeltetőiről, hiszen nagyon összetett, sok esetben költséges, ám mégis megkerülhetetlen területről és feladatról van szó.

A csomaglogisztika fejlődése azonban nem állt meg a fulfillment vagy dropshipping lassú terjedésénél.

Az RCL, azaz a Remote Control Logistics (távirányítású logisztika) még egy lépéssel tovább megy, hiszen itt már valóban az egyedi igényekhez alakítható szolgáltatási csomagról beszélünk. Magyarországon e téren úttörőnek bizonyul a Complexpress, hiszen az RCL-nek köszönhetően lehetővé válik, hogy a partnerek önmaguk vegyék kézbe az irányítást, csomaglogisztikai menedzsmentet, anélkül, hogy maguk akár egyetlen csomagot látnának! Mindezt úgy, hogy a világon bárhol tartózkodhatnak eközben. Az RCL esetében a cég kínálta összes szolgáltatás az ügyfél rendelkezésére áll – legyen szó csomagolásról, címkézésről, raktározásról, készletnyilvántartásról, komissiózásról, csomagolóanyag beszerzésről, vásárlói számlák nyomtatásáról és csomagba helyezéséről , utánvétkezelésről, visszáruzásról vagy szállításról – ráadásul minden egyes alkalommal az ügyfél jelöli ki, hogy az adott alkalommal mikor és pontosan milyen szolgáltatásra van szüksége.

A szolgáltatások szabad kombinálásával korábban soha nem elérhető lehetőségek nyílnak meg, hiszen most már a „felesleges” szolgáltatásokat nem tartalmazza a csomag, ellenben a kibővített logisztikai szolgáltatási palettának köszönhetően minden igényt kielégít a logisztikai cég.

Innováció a webshoplogisztika
és csomagküldés területén

Értesüljön Tőlünk az igazán fontos dolgokról!

Kérem a tájékoztatást

Kapcsolat

Complexpress Logisztika Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-980739
Adószám: 12132553-2-41
Cím: 1151 Budapest, Székely Elek út 13-15.

Azonnali elérhetőségeink

Központi ügyfélszolgálat:
Telefon: 06-1-203-4681
Mobil: 06-30-694-2465
E-mail: ugyfelszolgalat@complexpress.hu

Logisztikai üzletág:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: logisztika@complexpress.hu

Értékesítés:
Telefon: 06-1-203-4681
E-mail: sales@complexpress.hu

Copyright ©