Cross-shipping, a dropshipping és fulfillment ideális alternatívája?

Cross-shipping, a dropshipping és fulfillment ideális alternatívája?

Hírlevél feliratkozóként első körben értesítünk Téged az újdonságokról. Egyet már most megígérünk: spammelni NEM FOGUNK! Csak akkor küldünk Neked levelet, ha tényleg valami hasznosat tudunk mondani.

Poszt megosztása

Mi az a cross-shipping és miért érdemes vele közelebbről is megismerkedned, ha egy webáruház sikeres működéséért felelsz? Miben más ez a formátum a dropshipping vagy a fulfillment lényegéhet és előnyeihez képest? Olvasd el a bejegyzést, és máris tisztábban láthatsz a kérdés kapcsán.

Nem biztos, hogy a dropshipping vagy a fulfillment kézenfekvő a webshopodnak?

Annak ellenére, hogy mindkét formátum számos előnyt hordoz magában. Üzleti modelltől függően dropshippingnél például kockázati tényező a kitettség. Azért, mert nincs ráhatásod az árukészletre, tehát a nagykereskedő akár a teljes készletet eladhatja másnak, de a gyártó is bármikor leállhat a gyártással.

Hasonlóképp előfordulhatnak hátrányok logisztikai szempontból is.  Például egy ázsiai nagykereskedővel szemben nehezebb érvényesíteni az Európában standard kereskedelmi gyakorlatot. Illetve a speciális importszabályozást alkalmazó országból történő szállíttatás is generálhat bonyodalmakat.

Fulfillment esetében pedig a forgalom nagyságától független keletkező költségeket kell bekalkulálni a működésbe.

Fontos, hogy mind a fulfillment, mind a dropshipping is lehet ideális egy webáruház számára. De ha a működéssel egyik sem 100%-ban kompatibilis, akkor létezik harmadik opció is.

Mi az a cross-shipping és miben más a droppshippinghez képest?

Egy innovatív webáruház-specifikus logisztikai szolgáltatás, amely a legnagyobb anyagi biztonságot képes biztosítani. Hogyan? Úgy, hogy maximálisan tervezhetővé teszi a webshop logisztika kiadásait.

Nemcsak a nevében, de lényegét tekintve is sok hasonlóságot mutat a dropshippinghez:

  • a termékkel nem kell találkoznod, hogy értékesíteni tudj a webshopodban;
  • az áru egyenesen a gyártótól vagy a nagykereskedőtől kerül a vásárlóhoz rendelés után;
  • így a raktározás költségeit megspórolhatod.

Hogy akkor mégis mi a különbség a dropshippinghez képest?

Cross-shippingnél a logisztikai központunkban becsomagoljuk a termékeket. Ennek köszönhetően – az egyéb előnyökön túl – a webáruházad márkaértékét is erősítjük.

Amit a cross-shippinggel nyerhet a webshopod

Gyakorlatilag alig észrevehető összegre redukálhatod a logisztikai kiadásokat. Így akár újonnan indult webshopként alacsony tőkeráfordítással gyorsíthatod a növekedést, anélkül hogy a saját raktár működtetése emésztené fel a költségvetést.

Cross-shipping esetében mindössze az alábbi „filléres” díjtételeket kell bekalkulálnod:

  • csomagolás,
  • számlázás,
  • kiszállítás
  • illetve a szolgáltatás díja, ami rendkívül kedvező.

A fix kiadások terhét sem kell cipelned. Miután NINCS raktározási költség, így még a standard kiszervezett webshop logisztikai megoldásoknál is jobban kihozhatod a matekot. Polcdíj sincs, hiszen a beérkező áru egyáltalán nem kerül polcra.

Ehelyett a termék beérkezése után instant megkezdődik a logisztikai munka. Ha pedig ez nem volna elég, a kiszállítás sebessége villámgyors:

  1. Ahogy a gyártótól vagy a nagykereskedőtől beérkezik a termék;
  2. mi rögvest neki is látunk a becsomagolásnak;
  3. így a csomagot még aznap átadjuk a futárnak kiszállításra;
  4. tehát a rendelés kézbesítése másnapra megtörténhet;
  5. amit a vevőid széles mosollyal és növekvő elégedettséggel nyugtáznak.

Hogyan is néz ki a cross-shipping a gyakorlatban?

Kezdjük onnan a folyamatot, hogy a vevő lead egy rendelést a webáruházadban. A megrendelés beérkezik a gyártó vagy a nagykereskedő rendszerébe. Következő lépésként a termék a gyártó, illetve nagyker raktárából a mi logisztikai központunkba érkezik.

Innentől még inkább felgyorsulnak az események, hiszen a raktárunkban elkezdődik a logisztikai feldolgozás. Csomagolunk, címkézünk, számlázunk, majd a csomagot még aznap átadjuk a futárszolgálatnak.

Ha minden a legnagyobb rendben zajlik (és miért ne így történne), akkor a csomag másnapra már a vevőnél lehet. Te pedig keresel a vásárláson, és nem a logisztika költségei emésztik fel a profitod.

Kíváncsi vagy még több részletre?
Szeretnéd transzparensen felmérni, nálad hogyan is nézne ki a cross-shipping?
Kattints és kérj tőlünk DÍJMENTES ajánlatot.

Iratkozz fel a logisztikai újdonságokra!

Hírlevél feliratkozóként első körben értesítünk Téged az újdonságokról. Egyet már most megígérünk: spammelni NEM FOGUNK! Csak akkor küldünk Neked levelet, ha tényleg valami hasznosat tudunk mondani.

További bejegyzések

logisztikai-krach
Logisztika

Mit tehetsz, ha beüt a logisztikai Armageddon?

Webáruházat működtetve a kiszolgáltatottság az utolsó, amire vágyhat az ember. De mégis mit lehet tenni, ha váratlanul elérhetetlenné válik az a szolgáltató, aki nélkül nem megoldható a rendelések kézbesítése?

visszárukezelés
Logisztika

Hogyan lehet a visszárukezelés marketing fegyver?

A modern e-kereskedelem egyik legnagyobb kihívása a vásárlói elégedettség fenntartása. Az optimalizált vásárlási folyamat már korántsem elegendő ahhoz, hogy egy webáruház 5 csillagos vevői élményt nyújtson.